AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA

Saint-Gobain je vodeći isporučitelj stakala za automobilsku industriju u Europi. Stakla proizvođača Saint-Gobain naći ćete u svakom drugom europskom automobilu. Specijalnost Saint-Gobaina su stakla sa dodatom vrijednošću, bilo da se radi o zatamnjenim staklima, zagrijanim ili sa head up displayem, uvijek su visoke kvalitete.

Saint-Gobain rješenja za automobilsku industriju

1. SGS CLIMACOAT®

Vjetrobransko staklo za sva godišnja doba od Saint-Gobain SEKURIT - donosi udobnost i sigurnost prilikom Vaše vožnje. Nevidljivi sloj premaza na vjetrobranskom staklu održava staklo čistim od snijega u zimskom periodu, održava interijer vozila hladnim u ljetnom periodu i pomaže da se smanji potrošnja pogonskog goriva, a time i emisija CO2.

2. SGS LIGHTWEIGHT®

Tanko staklo LIGHTWEIGHT® doprinosi boljim karakteristikama i istovremeno smanjenju potrošnje goriva. Manje sagorjelog goriva znači također manje zagađenje atmosfere CO2.

Primjer uštede:
1,2 m2 : 1,5 kg na svakih 0,5 mm stanjenja
2,0 m2 : 3 kg na svakih 5 mm stanjenja

Iako je staklo veoma tanko, odlikuje se visokom otpornošću na razbijanje npr. kamenom koji doleti na površinu.

3. SGS DBCONTROL®

ACOUSTIC GLASS  - akustičko staklo.

Akustičko staklo svojom funkcijom osjetno uklanja uznemirujuće zvukove iz vanjskog okruženja koje radi npr. vjetar ili motor Vašeg vozila. Staklo sa specijalnom akustičkom folijom uspijeva smanjiti buku za 10 decibela više u odnosu na staklo bez tog akustičkog dodatka.

Zahvaljujući toj osobini prilikom kompletnog zastakljivanja vozila mogu se upotrijebiti tanja stakla što smanjuje ukupnu težinu vozila, a time smanjuje potrošnju goriva, odnosno reducira emisiju CO2.

4. SGS TENNAFIT®

GLASS with INTERGRATED SYSTEMS - staklo s integriranim sustavima.

Današnja tehnologija omogućava nam da u staklo integriramo antene i razne senzore za komunikaciju kao na primjer za prolazak i registraciju cestarine na autoputima.

5. SGS ICECONTROL®

HEATABLE GLASS - zagrijano staklo.

Zagrijano staklo omogućava zahvaljujući svojoj tehnologiji skoro nevidljivih, zagrijanih žičica lako i brzo uklanjanje leda ili zamagljenosti Vaših stakala.

Na temperaturi -10°C zagrijana stakla mogu odstraniti led i zamagljenost za manje od pet minuta.

6. SGS THERMOCONTROL®

COOLCOAT GLASS  - staklo koje reflektira /apsorbira toplinu

Staklo koje reflektira toplinu je pokriveno nevidljivim slojem srebro-oksida, koji usmjerava sunčevu energiju (IR zračenje) dalje od Vašeg vozila. Time se dramatično smanjuje unutrašnja temperatura u vozilu. Posebni sloj je debljine od samo nekoliko nanometara, zato je nevidljiv golim okom.

Zaštite od topline mogu se postići i pomoću druge tehnologije, kada se toplinska energija apsorbira prije prodiranja u unutarnji prostor vozila.

7. SGS GLOBALPROTECT®

LAMINATED GLASS - laminirano staklo

Pored “air-baga” i sigurnosnih pojasa laminirano staklo danas ima ključnu ulogu. Za razliku od kaljenog stakla, laminirano staklo je zapravo napravljeno od dva spojena komada stakla. Spojeni su polivinil butiralnom folijom. Ako dođe do fragmentacije ili razbijanja stakla mali fragmenti stakla ostaju priljepljeni na tu foliju.

Laminirano staklo tako zahvaljujući svojim osobinama povećava sigurnost putnika prilikom automobilskih nesreća - sprječava izletavanje putnika van iz automobila prilikom udara. Isto tako otežava i nasilne ulaske izvana - u usporebni sa standardnim kaljenim staklom provalnicima treba čak 10 puta duže da probiju laminirano staklo.

Laminirano staklo standardno se koristi kod vjetrobranskih stakala, a svoju funkciju ostvaruju i kod zastakljivanja bočnog i zadnjeg stakla.

8. SGS HUD®

HUD (Head Up Display) projektira važne informacije koje se odnose na upravljanje, direktno na vjetrobransko staklo. Sve potrebne informacije vozač ima na raspolaganju direktno u vidnom polju, što doprinosi sigurnosti na putu.

S točke gledišta optike, proizvodnja vjetrobranskog stakla za HUD iznimno je zahtjevna. Geometrija stakla mora biti potpuno precizna.

9. SGS PANORAMSKI KROV®

PANORAMSKI KROV donosi korisnicima dizajnersku i atmosfersku udobnost. Naša referenca je na primjer Rapid Spaceback.