Građevinski proizvodi

Sektor građevinskih proizvoda nudi rješenja pogodna za različite zahtjeve: akustičku i toplinsku izolaciju, oblaganje eksterijera, krovopokrivanje, armature i cjevovode za interijere i eksterijere.

SEKTOR GRAĐEVINSKIH PROIZVODA U HRVATSKOJ

Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o. u Hrvatskoj prodaje Weber proizvode. Weber je jedan od najznačajnih proizvođača i distributera visoko kvalitetnih termoizolacijskih žbuka, izolacijskih sustava, boja, ravnajućih i samonivelirajućih podnih masa, ljepila za keramiku i kamen i hidroizolacijskih masa.

 

U Hrvatskoj je prisutan i svjetski prozvođač cjevovodnih sustava od nodularnog lijeva Saint-Gobain PAM, koji proizvodi lijevane proizvode već duže od sto godinai bila je prva tvrtka u svijetu koja je uvela proces prozvodnje nodularnog lijeva u industrijskim razmjerima. Sa svojim timom visoko specijaliziranih stučnih tehničkih radnika ima najbolje pretpostavke da nastavi u započetom trendu povećanja udjela nodularnog lijeva za vodovode i kanalizacije na češkom tržištu.

Tvrtka Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o., sektor Isover je proizvođač toplinskih, akustičkih i protupožarnih izolacija. Isover nudi i proizvode od ekspandiranog polistirena.

Tvrtka Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o., sektor Ecophon se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom akustičkih proizvoda i sustava, koji doprinosi stvaranju dobre radne sredine povećanjem ugodnosti i učinka ljudi. 

Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o, sektor Rigips nudi ne samo građevinski materijal provjeren dugogodišnjom praksom, nego i savršen građevinski sustav. Svi proizvodi su iznimne kvalitete - od gipskartonskih sustava do žbuka izrađeni od ekološki neškodljivih prirodnih sirovina. U potpunosti se mogu reciklirati i ni kao otpad ne ugrožavaju životno okruženje.

SEKTOR GRAĐEVINSKIH PROIZVODA  U SVIJETU

Gips: sustavi suhe gradnje s gipskartonskim pločama koji se upotrebljavaju za izvođenje u interijeru: spušteni stropovi, pregradni zidovi, oblaganje zidova, podni sustavi, zaštita od požara, toplinska i zvučna zaštita, završni radovi, malteri… 

Izolacije: staklena vuna, mineralna vuna i izolacijske pjene

Cjevovodi: modularne lijevane cijevi korištene za dopremanje pitke vode, vlaženje, za sanitarne svrhe i kišnu kanalizaciju, grane i slični uređaji

Tvrtka Saint-Gobain koristi sve pogodnosti koje pruža sektor Građevinskih proizvoda sa svojim navedenim markama i strateškim položajem.

OSNOVNI PODACI

Saint-Gobain je vlasnik i korisnik 75 podzemnih i površinskih rudnika gipsa (gdje se eksploatira sirovi gips za proizvodnju gips-kartonskih ploča i ostalih proizvoda. 

Tvrtka svake godine isporučuje više od 40 000 km lijevanih cijevi u više od 100 zemalja.

Tvrtka Isover izolira svaku treću kuću u Europi.