Inovacije održivog stanovanja

Grupa Saint-Gobain je svjetski lider na habitat tržištima, odnosno na tržištima koja nude održivo stanovanje. Saint-Gobain je jedna od najinovativnijih tvrtki na svijetu, koja donosi jedinstvena rješenja za domove s više udobnosti. Na temelju svojih istraživačkih programa proizvodi Saint-Gobaina osiguravaju jedinstvena rješenja za životnu udobnost u interijerima kuća, stanova, ureda i javnih prostora.

Multi Comfort KUĆA

Multi Comfort kuća proizlazi iz koncepta pasivnog doma i vodi ka optimalnom prijedlogu stanovanja. Ovaj način stanovanja dosljedno uzima u obzir ekološke, ekonomske i socijalne faktore, nudi najbolju toplinsku udobnost, uključujući i odličnu akustiku i estetiku. Sastavni dio je i odlična kvaliteta izmjene zraka u interijeru, protupožarna zaštita i sigurnost u očuvanju visoke fleksibilnosti projekta izgradnje.

 

NI VRUĆE NI HLADNO

Veselit će vas temperatura prostorije od 20 do 23°C tijekom cijele godine. Znanstveno je dokazano da je upravo to idealna temperatura za odmor i efektivan rad. I to veći dio godine bez bilo kakvog grijanja.

 

    

MOŽETE DUBOKO DISATI CIJELI DAN

I ljudi koji pate od alergija u multikomfornoj kući će uvijek imati dovoljno svježeg zraka. I to zaslugom komfornog ventilacijskog sustava koji je sastavni dio osnovne opreme pasivnih kuća. Radi na sličan način kao ljudska pluća.  Neprekidan tok filtriranog svježeg zraka stalno održava njegovu visoku kvalitetu bez prašine I peludi. Korišteni zrak se istog trenutka odvodi van I na isti način dolazi do distribucije toplinske energije i razmjene topline u cijeloj kući. Sigurna gradnja jamči dugotrajnost. Konačno, ove osobine imaju pozitivan utjecaj na sam objekt. Zahvaljujući idealnoj vlažnosti svježeg zraka sprječava se vlaženje konstrukcije, koje u budućnosti može značiti njeno oštećenje. To osigurava visoku tržišnu vrijednost u slučaju prodaje kuće.

IZGRAĐENA ZA NAJVIŠU RAZINU UDOBNOSTI I ISTOVREMENO S ENERGETSKIM DOBICIMA

 

U prvom redu, najjeftinija energija je ona koju ne potrošimo. Ne mora biti proizvedena, dostavljena niti plaćena. Prirodno, nema ni štetnih utjecaja na čovjeka ni na životnu sredinu. To je osnovni koncept pasivnih kuća. Zbog toga što dovoljna količina topline ostaje u kući, konvencionalni aktivni način grijanja prostorija je većinom nepotreban. Ovo štedi energiju i troškove. To je primjetnije u vezi sa stalno rastućim cijenama nafte i plina i njihovim ograničenim izvorima. Zahvaljujući jednostavnoj tehničkoj opremi Multi Comfort kuća ima vrlo niske troškove održavanja.

RAČUNAJTE NA UŠTEDU ENERGIJE DO 75 %

 

U usporedbi s tradicionalno građenim novim kućama treba reći da su potrebe za grijanjem u pasivnim kućama manje za više od 75 %. A u usporedbi sa starim zgradama ušteda može biti do 90 %. U hladnim zimskim danima prostorija površine 20 m2 može se zagrijati pomoću 10 svijeća ili dvije žarulje od 100 vata.

STANDARD PASIVNE KUĆE DAJE SLOBODU KOJU ĆETE ŽELJETI

Pasivna kuća ne razlikuje se izgledom, nego kvalitetom unutarnjeg prostora. Zbog toga bilo kakav željeni izgled zgrade može biti ostvaren. To dokazuje broj ostvarenih objekata koji raste svake godine. To može biti obiteljska kuća, ali i industrijski kompleks. Možete pronaći  školu, crkve ili planinsku kolibu. Već duže vrijeme pasivne kuće nisu samo privilegija modernih novogradnji. Raste broj starijih i povijesnih objekata čije renoviranje je zasnovano na principima pasivnih kuća.