Inovativni materijali

Sektor ima pristup jedinstvenom portfoliu materijala i procesa primjenjenih prilikom izgradnje stambenih zgrada i u industriji.

SEKTOR INOVATIVNIH MATERIJALA U HRVATSKOJ

Saint-Gobain ADFORS nudi kompleksna, razrađena, visoko inovativna i fleksibilna rješenja za industrijske objekte i sustave zgrada. ADFORS proizvodi tekstil koji koriste industrijske firme za ojačanje proizvoda ili materijala (tehničke tkanine) ili građevinari direktno na građevinama (građevinski proizvodi za zgrade i geotekstil). Dugogodišnje iskustvo u sektoru tehnologije stakla i vlakana omogućava kompaniji ADFORS da dostavlja rješenja za korisnike koji traže cjenovno dostupna inovativna rješenja za ojačanje

Saint-Gobain Abrasives, vodeći svjetski proizvođač abraziva, koji jedini proizvodi sva tri glavna tipa abraziva; Vezane alate (s keramičkim i organskim vezivom), brusiva na podlozi i dijamantske alate. To je podržano iznimnom tehnologijom, kompletnim i inovativnim proizvodnim linijama, nepobitnom reputacijom na području kvaliteta i sigurnosti i iskusnim, posvećenim i zainteresiranim ljudima

ODJEL INOVATIVNIH MATERIJALA U SVIJETU

Područje visoko učinkovitih materijala nudi široku paletu inovativnih tehnologija za tri osnovna tipa materijala: keramika, polimeri visokih performansi i proizvodi od staklenih vlakana.

Odjel Saint-Gobain Glass (ravno staklo) proizvodi niz visoko učinkovitih proizvoda s gledišta uštede energije, zaštite životne sredine, komforne upotrebe i estetike.

PODRUČJA SEKTORA INOVATIVNIH MATERIJALA

Abrazivi

Keramički materijali

Plastične mase

Tehničke tkanine

Proizvodnja ravnog stakla

Obrada stakla za građevinsku industriju i domaće potrošače

Obrada stakla za automobilsku industriju i javni prijevoz

Rješenje za solarnu energiju

Sektor Inovativni materijali predstavlja svjetski broj jedan među europskim tvrtkama na svim navedenim područjima

OSNOVNI PODACI

Više od 65% budžeta Grupe za istraživanje i razvoj

Više od 60 tisuća zaposlenih u 45 zemalja

Tvrtka Saint-Gobain isporučuje izolacijsko staklo za svaku treću stambenu zgradu u Europi

Tvrtka Saint-Gobain isporučuje staklo za svaki drugi automobil proizveden u Europi