Izdržat ćemo 30 dana bez hrane, 3 dana bez vode, ali samo 3 minute bez disanja. Svjež zrak nam nije potreban samo radi ugodnosti, nego prvenstveno zbog vlastitog zdravlja. Pitanje je, što udišemo kada 90% svog vremena provodimo u zatvorenim prostorima.

 

NAŠE RJEŠENJE ZA ZDRAVO UNUTARNJE OKRUŽENJE

 

 

Sastavni dio strategije održivog stanovanja je da se ponude takva rješenja koja će uspješno pročistiti zrak ili odstraniti plijesan ili neželjene spojeve iz interijera. Radi se o vrlo inovativnim rješenjima, koja su rezultat rada naših istraživačkih timova diljem svijeta.

 

Rigips proizvodi i isporučuje gips-kartonske ploče s tehnologijom Activ'Air. Radi se o inovativnom i trajnom rješenju za poboljšanje kvalitete zraka u vašoj kući ili uredu. U drugom planu tehnologije Activ'Air se krije specifična komponenta, koja nema nikakav negativan utjecaj na životnu sredinu. Učinkovita supstanca u pločama Activ'Air odstranjuje štetni formaldehid tako što ga mijenja u neštetne inertne supstance. Radi se o konačnom i nepovratnom procesu. Activ'Air trajno odstranjuje čak 70 % formaldehida iz zraka. Activ'Air ne gubi učinkovitost ni nakon uređenja površine ličenjem ili stavljanjem tapeta od uobičajenih materijala koji dišu. Nezavisni laboratoriji potvrđuju da tehnologija Activ'Air ne izlučuje povratno formaldehid u životnu sredinu. Komponenta Activ'Air je efikasna tijekom najmanje 50 godina.

 

Slično rješenje, koje odstranjuje formaldehid iz unutarnje sredine, nudi Adfors u obliku tapeta koje se liče NOVELIO®CleanAir. One apsorbiraju i trajno "gutaju" 70% formaldehida iz zraka i to i preko nekoliko nanosa akrilne boje. Njihov učinak uočava se odmah i trajan je. Tako čine idealno rješenje za javne prostore, kakvi su primjerice, škole, zdravstvene ustanove i stambene zgrade. 

Sva akustička rješenja Ecophon,  za škole, bolnice, urede i industrijske objekte doprinose stvaranju dobre radne sredine povećanjem udobnosti i učinka ljudi. Boja na bazi vode ima tako nisku emisiju tekućih organskih supstanci, da je dostigla najviši stupanj klasifikacije A+ (veoma niska emisija), u Francuskoj. Mnogo vremena i truda je poklonjeno području higijene, gdje je uložen napor da se stvori takva struktura materijala, koja ima prirodnu obranu od bakterija - bez korištenja antibakterijskih kemikalija.

 

Isover nudi jedinstveno rješenje za zelene krovove. Osnova sustava krovova s vegetacijom su paneli od posebnih mineralnih vlakana, namijenjeni za direktan uzgoj biljaka, umjesto zemlje. Najveća pogodnost ovog načina ozelenjavanja je znatno manja težina nosećih konstrukcija, bolja ekonomičnost s vodom na krovu, termoizolacijske funkcije i cjelokupno pojednostavljivanje i pojeftinjenje krovova s vegetacijom.