Proizvodnja i obrada stakla

Sektor proizvodnje i obrade stakla osigurava ne samo građevinsko staklo za zgrade i fasade nego također brine i za našu sigurnost.

SEKTOR PROIZVODNJE I OBRADE STAKLA  U EUROPI

Saint-Gobain Construction Products, odjel Saint-Gobain Glass je stručnjak na području građevinskog stakla. Glavni fokus je proizvodnja izolacijskih stakala, uključujući stakla za projekte staklenih fasada. Također se bavi proizvodnjom unutrašnjeg i sigurnosnog stakla, stakla sa otiskom, obradom.

Primjerice, tvrtka Saint-Gobain Sekurit u Češkoj je specijalizirana za proizvodnju laminiranih sigurnosnih automobilskih stakala. Zahvaljujući stalnim investicijama u razvoj i modernizaciju proizvodnje, sposobna je vodećim svjetskim tvornicama automobila ponuditi visoko sofisticirana stakla. Glavni dio proizvodnje čine zagrijavana vjetrobranska stakla, antirefleksna stakla koja odražavaju toplinsko zračenje, stakla s integriranom antenom ili stakla sa specijalnom akustičkom folijom. Uz vjetrobranska automobilska stakla proizvodi također zadnja laminirana stakla i panoramsko krovno zastakljivanje.

SEKTOR PROIZVODNJE I OBRADE STAKLA U SVIJETU

Kao drugi najveći svjetski proizvođač staklenih boca i čaša, Veralia ima zastupljenu prodaju na 46 tržišta širom Europe i Sjeverne i Južne Amerike. Kao vodeći svjetski proizvođač boca za vino i alkoholnih pića i posuda za prehrambene proizvode Verllia ima jaku pociziju i na regionalnim tržištima piva, sokova, bezalkoholnih pića, mineralnih voda i maslinovog ulja.

Djelatnost tvrtke Verallia je zasnovana na jedinstvenom i učinkovitom poslovnom modelu, koji spaja pogodnost jakih brendova s blizinom kupca. Jakom pozicijom svoje proizvodne i prodajne mreže Verallia održava bliskost i održavanje svakodnevnih kontakata s partnerima.

OSNOVNI PODACI

25 milijardi boca i čaša proizvedenih širom svijeta

mreža od 60 industrijskih lokaliteta u 13 zemalja koji primjenjuju provjerene proizvodne procese

6 tehničkih centara širom svijeta

15 000 zaposlenih