Skladišta i industrija

Za izgradnju i rekonstrukciju proizvodnih i industrijskih objekata nudimo niz rješenja usmjerenih prvenstveno na uštedu energije, zvučnu i svjetlosnu udobnost i kvalitetne cjevovodne sustave.

RJEŠENJA SAINT-GOBAINA ZA SKLADIŠTA I INDUSTRIJU

1. KROV

za ravne krovove korisna su svojstva kako ploča od mineralne kamene vune, tako i Isover ploča od staklene vune (BAC Roofine i SUPERBAC Roofine), kao I ekstrudiranog polistirena (XPS) . Za pravilno odvođenje vode s ravnih krovova pogodne su Isover ploče u nagibu i klinovi. Posebna rješenja za zelene krovove su vegetacijske ploče Isover Culti Flora.

sustav za sakupljanje i odvođenje kišnice s ravnih krovova vakumom.

stakla s premazom protiv sunca, koja imaju neutralni izgled a funkcioniraju kao zaštita od sunca i izolacija koja sprječava odlazak topline iz prostorije.

2 PODOVI

rešetkaste tkanine od staklenih vlakana za podne košuljice bez pukotina. Mala težina ne opterećuje strop, eliminira podignute uglove tijekom učvršćivanja, a u usporedbi sa konvencionalnom mrežom za temelj je lakši.

za poboljšanje zvučne izolacije između etaža koriste se izolacijske ploče od Isover mineralne  kamene i staklene vune. U prizemlju je potrebna I toplinska izolacija - uz korištenje ekstrudiranog polistirena (XPS), a tamo gdje postoji veliko mehaničko opterećenje, potrebno je koristiti XPS, koji može nositi do 70 tona po m2

nudi rješenja za podove kao što su samonivelirajuće mase izuzetno glatke strukture. Pored toga, u ponudi se nalazi i širok spektar ljepila za keramiku, mramor, mozaik...Između ostalog, izdvajaju se ljepila weber.col flex i weber.col plus – revolucionarno rješenje proizvedeno tehnologijom bez prašine, koje čuva zdravlje i majstorima osigurava zdravije radno okruženje.

slojevito sigurnosno staklo se sastoji od dva ili više slojeva stakla, spojenih folijama.

3. FASADA

rešetkaste tkanine od staklenih vlakana (mrežice) osiguravaju prevenciju pukotina, zaštitu izolacijskog sustava kao i prevenciju pukotina pri sušenju košuljice.

proizvodi za izolaciju kontaktnih i ventiliranih fasada. Izolacija kontaktnih fasada I u slučaju povećanih zahtjeva za zaštitu od požara, kod zgrada visine iznad četiri etaže, mora se koristiti izolacija od negorive mineralne vune, Isover kamene vune. Proizvodi od staklene vune, se mogu koristiti i kao odlično rješenje za sustave ventiliranih fasada. Inovativno rješenje od staklene vune za izolaciju kontaktnih fasada je proizvod Isover CLIMA 34. Ovaj proizvod zbog svoje posebno isprepletene strukture vlakana ima sva potrebna mehanička svojstva, osigurava odličnu zvučnu izolaciju, i najvišu A-klasu negorivosti.

nudi širok spektar certificiranih sistemskih rješenja za fasade. Svi termoizolacijski sustavi imaju desetogodišnje jamstvo i ETA certifikat.

staklo za zaštitu od sunca koje se koristi u slučaju da zgrada ima veoma reflektirajući izgled. Materijal stakla može biti obojen u zeleni ili brončani odsjaj.

4. PREGRADE

otporne na habanje tapete od staklenih vlakana, koje mogu imati mogućnost bojanja, da apsorbiraju formaldehid ili da se obrađuju sredstvom protiv plijesni i bakterija.

radi sniženja nivoa buke u skladišnim i industrijskim objektima treba koristiti akustički sistem, koji je potrebno ugraditi, kako na tavanicu, tako i na zidove.

izolacija namijenjena za sustave suhe gradnje uključuje proizvode u rolama od staklene mineralne vune. Puna ispuna šupljine pregradnog zida odgovarajućim slojem mineralne vune, doprinosi poboljšanju zvučne karakteristike Rw pregradnog zida

zidovi sa vatrootpornim gipskartonskim pločama s limitiranom visinom od 15,46 m.

sustav zvučno izoliranih staklenih pregrada. Akustičko staklo omogućava smanjenje buke za 48 dB.

5. STROPOVI 

rješenje za stropove obuhvaća razne projekte sistema akustičkih stropnih sistema spuštenih cijelom površinom, a napravljenih od staklenih vlakana velike gustoće široke linije proizvoda Ecophon HygieneTM.

Izolacija u obliku ploča ili u roli, od Isover mineralne staklene vune, značajno povećava ukupne akustične efekte spuštenog stropa. Minimalna preporučena debljina je 5 cm, ali za optimalno funkcioniranje preporučene debljine su 8-10 cm. Moguće je koristiti više različitih Isover proizvoda  ovisno o zahtijevanim karakteristikama konstrukcije stropa.

protupožarni, akustični i stropovi otporni na bakterije i plijesan, pogodni za sanitarne čvorove i područja sa visokim stupnjem vlage. Ploče s jedinstvenom ACTIV'AIR tehnologijom doprinose kvaliteti unutarnjeg zraka uklanjajući formaldehid. Casoprano stropovi su najprodavaniji Rigips kasetni stropovi zbog vrhunske kvalitete i najpovoljnije cijene. Gyprex BIO Acepta je poseban proizvod namijenjen „čistim sobama“ u bolnicama i industrijskim objektima za proizvodnju hrane, lijekova, kao i školama, hotelskim kuhinjama, itd.

6. UNUTARNJE ZASTAKLJIVANJE

VETROTECH - sigurnosna kaljena stakla s jednim ili nekoliko međuslojeva od gela. Ovaj proizvod zadovoljava visoke zahtjeve protupožarne zaštite. Ima veliku mehaničku čvrstoću i otpornost na UV zrake. CONTRAFLAM je moguće primijeniti u interijeru kao obično staklo ili i u eksterijeru kao izolacijsko staklo.

7. PROZORI

prozorska stakla koja pružaju maksimalnu uštedu topline. Vanjska i unutarnja stakla s premazom Planitherm® ONE, vrijednost Ug = 0,4 W/m2 K.

8. VRATA

široka ponuda ukrasnih stakala za izradu vrata od stakla Securit®, namijenjenih za ispunu postojećih ili novih građevinskih otvora.

9. UGRADNJA SUSTAVA ODVODA OTPADA, VODOVODA I VENTILACIJE

cjevovodi od nodularnog lijeva za kompletne sustave vodoopskrbe i odvodnje, uključujući ventile, kanalske poklopce i rešetke, sustave za odvodnju otpadnih voda, mikro piloti. 

cjelokupni sustavi za izolaciju okruglih ili pravokutnih cijevi, industrijskih rezervoara, dimnjaka, kamina, kao i za druge posebne namjene.Novitet su također protupožarni sustavi od specifične mineralne vune ULTIMATE. Posebno ističemo CLIMAVER, kaširane ploče od mineralne vune, koje služe za izradu pravokutnih klima kanala. Izvrsna zvučna apsorpcija, uz odlična mehanička svojstva i niski stupanj propuštanja zraka karakteristike su koje u svim segmentima nadmašuju metalne ili kanale od pjenastih materijala.

10. ODVOD KIŠNICE

sistem od lijevanog željeza s račvama u standardnom i povijesnom obliku. Kišnicu je potrebno odvoditi u gravitacijskom i režimu pod pritiskom uz korištenje cjevovoda od lijevanog željeza s račvama i bez račvi unutar i izvan zgrade.

11. TEMELJI I PODRUMI

za ovu namjenu koristimo ekstrudirani polistiren XPS. Moramo ga koristiti tamo gdje je vlažno i ne možemo upotrijebiti standardne vrste izolacija. Zbog toga se on koristi za izolaciju podzemnih zidova i temelja, naročito kod većih dubina temelja, jer je znatno čvršći od ostalih vrsta izolacija i otporan je na vodu.

hidroizolacijski premazi za podrume i vanjsku zaštitu struktura ispod površine zemlje. Jednokomponentne hidroizolacije koje su izuzetno praktične, a služe za hidroizolaciju strukturnih komponenti područja u dodiru sa zemljom (podrum, suteren, temeljna ploča). 

12. OSTALO

poklopci i rešetke od lijevanog željeza za kanalizacijske šahtove i ispusti za kišnicu s mogućnošću ugradnje brave za sprječavanje neovlaštenog manipuliranja ili sa vlastitim logom. Sustav pravokutnih trapezastih poklopaca u mnogo različitih dimenzija. Sustav podzemnih rezervoara protupožarne vode (1 cijev DN 2000 = 25m3 vode).

obloge za zidove u blizini izvora topline od materijala na koji je nanesena keramička boja prema nijansi RAS. Integrirano, skoro nevidljivo zagrijavanje stakala.