Temperatura doma i ušteda energije

Idealnu temperaturu naše sredine zapravo ne osjetimo. No, ako nam je jako toplo ili hladno, to trenutno privuče našu pažnju.

U multikomforni dom ne morate useljavati dugo. Jednostavno zato što vam ništa neće nedostajati. 

 

Naše rješenje za toplinsku ugodnost

Saint-Gobain je svjetski lider na tržištu termoizolacije građevinskih objekata. Radi se o izolaciji temelja, fasada, stropova, krovova, podruma i sl. Isporučujemo rješenja za sve tipove građevina, naši proizvodi su certificirani i ispunjavaju one najviše zahtjeve investitora i arhitekata. Ne radi se samo o proizvodima tipa polistiren, nego također i o bazaltnoj i staklenoj vuni ili izolacijskim staklima. Naš cilj nije samo ušteda energije za grijanje nego prvenstveno pružanje toplinske udobnosti u interijerima, gdje ukućanima neće biti hladno zimi, a ljeti im neće biti vruće. 

Za kose krovove nudi, osim sistemskih rješenja koja obuhvaćaju npr. izolaciju iznad krovnih greda, folije i dodatke za zaštitu od vlage ili sistem za izolaciju tavana,  staklenu I kamenu vunu u pločama ili rolama. Za ravne krovove, preporuka su proizvodi od kamene vune,  specifično odrezane kose ploče i klinovi Isover. Specijalno rješenje za ozelenjavanje krovova su ploče s vegetacijom. Za izolaciju podova iznad zemljišta su pogodni pjenasti polistireni. 

 

Isover je broj jedan i za izolaciju fasada. Proizvodi za izolaciju kontaktnih i ventiliranih fasada. Izolacija kontaktnih fasada I u slučaju povećanih zahtjeva za zaštitu od požara, kod zgrada visine iznad četiri etaže, izolacijski sustavi od mineralne kamene vune. Za specifične arhitektonske dizajne, proizvodi od mineralne staklene vune, za sustave ventiliranih fasada -  sustavi sa zračnim slojem. Inovativno rješenje od staklene vune za izolaciju kontaktnih fasada je proizvod Isover CLIMA 34. Ovaj proizvod zbog svoje posebno isprepletene strukture vlakana ima sva potrebna mehanička svojstva, osigurava odličnu zvučnu izolaciju, i najvišu A-klasu negorivosti

Izolacija namijenjena za sustave suhe gradnje uključuje proizvode u rolama od staklene mineralne vune. Puna ispuna šupljine pregradnog zida odgovarajućim slojem mineralne vune, doprinosi poboljšanju zvučne karakteristike Rw pregradnog zida

Rješenja za poboljšanje zvučne izolacije podova. Za poboljšanje akustike između etaža, ugradnjom izolacijskih ploča od mineralne staklene ili kamene vune protiv udarne buke . U prizemlju je potrebno izvesti dodatnu toplinsku I hidro izolaciju koristeći ekstrudirani polistiren (XPS).

Izolacija temelja - za ovu namjenu koristimo ekstrudirani polistiren XPS. Moramo ga koristiti tamo gdje je vlažno i ne možemo upotrijebiti standardne vrste izolacija. Zbog toga se on koristi za izolaciju podzemnih zidova i temelja, naročito kod većih dubina temelja, jer je znatno čvršći od ostalih vrsta izolacija i otporan je na vodu.

ISOVER kompletni sustavi za izolaciju okruglih ili pravokutnih cijevi, industrijskih rezervoara, dimnjaka, kamina, kao i za druge posebne namjene. Novost su također protupožarni sustavi od posebne mineralne vune ULTIMATE. Posebno ističemo CLIMAVER, kaširane ploče od mineralne vune, koje služe za izradu pravokutnih klima kanala. Izvrsna zvučna apsorpcija, uz odlična mehanička svojstva i niski stupanj propuštanja zraka su karakteristike koje u svim segmentima nadmašuju metalne ili kanale od pjenastih materijala

Za fasade je idealno rješenje proizvođač fasadnih sustava i rješenja Weber ima široku ponudu certificiranih sistemskih rješenja za stambenu izgradnju. Za uštedu energije Weber nudi sustave sa raznovrsnim završnim slojevima, od osnovnih kao što su akrilni i mineralni, pa sve do premium i inovativnih rješenja, koja imaju izuzetne karakteristike paropropusnosti i toplinske provodljivosti. Weber nudi i rješenja koja sprječavaju pojavu mikroorganizama na fasadama.

Za staklene fasade SG STAKLO isporučuje rješenje u obliku izolacijskog trostrukog stakla s ugrađenom žaluzinom između stakala za dinamičko reguliranje prodiranja svjetlosti i topline kroz staklo. Tu su još i stakla s premazom protiv sunca, koja imaju neutralni izgled i funkcioniraju kao zaštita od sunca i izolacija koja sprječava gubitak topline iz prostorije.

Description: Sastavni dio strategije održivog stanovanja je da se ponude takva rješenja koja će uspjeti pročistiti zrak I odstraniti plijesni ili neželjene supstance iz unutrašnjosti objekta. Radi se o vrlo inovativnim rešenjima, koja su rezultat rada naših istraživačkih timova diljem svijeta.

Rigips proizvodi i isporučuje gips-kartonske ploče s tehnologijom Activ'Air. Radi se o inovativnom i trajnom rješenju za poboljšanje kvalitete zraka u vašoj kući ili uredu. U drugom planu tehnologije Activ'Air se krije specifična komponenta, koja nema nikakav negativan utjecaj na životnu sredinu. Efikasna supstanca u pločama Activ'Air odstranjuje štetni formaldehid tako što ga promjeni u neškodljive inertne supstance. Radi se o konačnom i nepovratnom procesu. Activ'Air trajno odstranjuje čak 70 % formaldehida iz zraka. Activ'Air ne gubi učinkovitost ni nakon uređenja površine krečenjem ili stavljanjem tapeta od uobičajenih materijala koji dišu. Nezavisni laboratoriji potvrđuju da tehnologija Activ'Air ne izlučuje povratno formaldehid u zrak. Komponenta Activ'Air je učinkovita tijekom najmanje 50 godina. 

Slično rješenje, koje odstranjuje formaldehid iz unutarnje sredine, nudi Adfors u obliku tapeta koje se kreče NOVELIO®CleanAir. One apsorbiraju i trajno "gutaju" 70% formaldehida iz vazduha i to i preko nekoliko nanosa akrilne boje. Njihov efekt se uočava odmah i trajan je. Tako čine idealno rješenje za javne prostore, kakvi su na primjer, škole, zdravstvene ustanove i stambene zgrade.

Sva akustička rešenje Ecophon, naročito za škole, bolnice, kancelarije i industrijske objekte doprinose stvaranju dobre radne sredine povećanjem udobnosti i učinka ljudi. Boja na bazi vode ima tako niske emisije tekućih organskih supstanci, da je dosegla najviši stupanj klasifikacije A+ (vrlo niska emisija), u Francuskoj. Mnogo vremena i truda je poklonjeno području higijene, gdje je uložen napor da se stvori takva struktura materijala, koja ima prirodnu obranu od bakterija - bez korištenja antibakterijskih kemikalija.

Isover nudi jedinstveno rješenje za zelene krovove. Osnova sustava krovova s vegetacijom su paneli od specijalnih mineralnih vlakana, namijenjeni za direktan uzgoj biljaka, umjesto zemlje. Najveća pogodnost ovog načina ozelenjavanja je znatno manja težina nosećih konstrukcija, bolja ekonomičnost s vodom na krovu, termoizolacijske funkcije i cjelokupno pojednostavljenje i pojeftinjenje krovova s vegetacijom.