Održivost

making the world a better home

 

Naprijed nas pokreće jasna misija: učiniti svijet boljim mjestom za život. Zato proizvodimo materijale koji pridonose udobnosti i zdravom životu te manjoj potrošnji energije u objektima.

Nikada ne spavamo i neprestano istražujemo kako bi izradili inovativne proizvode. Tražimo rješenja za postizanje najvećeg mogućeg sklada između čovjeka i prirode te osigurali održivu budućnosti za naš planet.

Image
brown house

Mislimo na planet

Ne zatvaramo oči pred klimatskim promjenama

Image
couple

Mislimo na vas

Razvijamo rješenja za održiv, ugodan i zdrav život bez kompromisa.

 

Smanjenje CO2 emisija za nas je veliki izazov. Kako bismo to ispunili, uspostavili smo niz obveza za smanjenje utjecaja naših aktivnosti na okoliš. Glavni cilj? Biti ugljično neutralan do 2050.

net_zero_carbon

 

ODRŽIVO STANOVANJE

Već duže vrijeme promičemo izgradnju održivih objekata. Ali kako ne bismo stali samo na ideji, sami razvijamo materijale i integrirane sustave koji poštuju ljude i okoliš.

Koristimo lokalne i reciklirane sirovine, radimo s materijalima na bazi vode i biramo dobavljače koji, poput nas, koriste sustav upravljanja okolišem.

Specifične prednosti održivosti naših materijala:

energy

UŠTEDA ENERGIJE

Proizvodimo proizvode koji su glavno rješenje za uštedu energije. Od izolacijskih materijala preko izolacijskih sustava do izolacijskog stakla za prozore ili fasade. Čuvamo planet i vaš novčanik.

drop

UŠTEDA VODE

Naši građevinski materijali zahtijevaju minimalnu količinu vode za ugradnju.

effectiveness

UČINKOVIT RAD S MATERIJALIMA

Razvijamo rješenja koja ubrzavaju gradnju: materijale koji se lako obrađuju i ugrađuju, integrirane sustave za različite vrste konstrukcija te proizvode za montažnu i modularnu gradnju.

certificate

CERTIFIKATI

Većina naših proizvoda ima EPD certifikat, odnosno ekološku deklaraciju proizvoda. Ovaj dokument dokumentira utjecaj proizvoda na okoliš, od vađenja sirovina do kraja ciklusa.

leaf

MOGUĆNOST RECIKLIRANJA PROIZVODA

U proizvodnji koristimo otpatke i ostatke vlastitih proizvoda, kao i sortirani otpad od gradnje ili rušenja. Na primjer, gipskarton ili polistiren mogu se koristiti na ovaj način.

comfort

ZDRAVLJE I UDOBNOST

Naši materijali korisnicima zgrade pružaju toplinsku i akustičnu udobnost, zdravo unutarnje okruženje i obilje svjetla. Time doprinose ugodnijem životu.