Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti

ŠTO SADRŽI?

U Saint-Gobain Weber Hrvatska, privatnost je ozbiljna stvar i mi smo posvećeni njezinom jamstvu.

Ovo pravilo objašnjava kada, gdje i zašto:

 • Prikupljamo osobne podatke o pojedincima
 • Koristimo te informacije
 • Ovu vrstu podataka prenosimo drugima, kada je to potrebno i pod određenim uvjetima
 • Ove osobne podatke čuvamo sigurnima i povjerljivima

Ta se pravila s vremena na vrijeme mogu mijenjati, stoga provjerite ovu stranicu za svako određeno razdoblje kako biste bili sigurni da još uvijek pratite promjene..

KAKO I KOJE SU OSOBNE INFORMACIJE PRIKUPLJENE

Možemo prikupiti i obraditi sljedeće osobne podatke:

Osobni podaci: informacije o vama koje pružate, na potpuno dobrovoljan način, putem:

 • Naših web stranica
 • Naše mobilne aplikacije
 • Platforme za društveno umrežavanje
 • Putem telefonskih komunikacija, elektroničke pošte ili na drugi način
 • Kroz oblike i komercijalne dokumente, marketing, lojalnost, ljudske resurse ili ugovorne
 • Kroz sigurnosne sustave, kontrolu pristupa ili video nadzor. 

Primjer: to uključuje informacije koje se pružaju kada se registrirate kao kupac ili dobavljač, posjetite naše stranice, registrirate se na našoj Web-stranici, pretplatite se na usluge, objavite materijale, upravljate računom na mreži (uključujući pristup Web sjedištu). dokumentaciju i održavanje komunikacije s nama telefonom, e-poštom ili na drugi način). Također možemo tražiti informacije kada prijavite problem s našim proizvodima, uslugama ili Web lokacijama. Ako ispunite anketu u svrhu poboljšanja proizvoda ili usluga, kontrole kvalitete, istraživanja itd., Također ćemo prikupiti informacije u tim okolnostima. 

Informacije koje ste dali mogu se odnositi na: vašu identifikaciju, kao što su vaše ime, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj ili pojedinosti upita, a mogu uključivati ​​i zapise o svim komunikacijama i odgovorima na bilo koju anketu.

Osobne podatke koje prikupimo o vama: automatski prikupljamo sljedeće informacije:

 • Pojedinosti o transakcijama izvršenim putem Web sjedišta Business 2 Business (B2B) i njihovim posjetima, uključujući, između ostalog, podatke o prometu, podatke o lokaciji i druge komunikacijske podatke i resurse onima koji pristupaju.
 • Tehničke informacije, automatsko prikupljanje, uključujući anonimne podatke koje prikuplja poslužitelj za statističke svrhe, adresu internetskog protokola (IP) za povezivanje računala ili uređaja s internetom, vrstu i verziju preglednika, konfiguraciju vremenske zone, dodatak preglednika, vrste i verzije, operativni sustav i platformu. Molimo, provjerite informacije o kolačićima za više informacija.

Sve osobne podatke koje dobrovoljno podijelite s nama i koji su dio vašeg javnog profila ili društvene mreže trećih strana. 

 • Osobni podaci koje možemo primiti iz drugih izvora: dobivamo određene osobne podatke o vama iz izvora izvan naše tvrtke koji mogu uključivati ​​naše tvrtke Grupe ili druge tvrtke treće strane, pod uvjetom da imate izričito odobrenje.

Odredbe ove politike primjenjuju se i na sve osobne podatke koje dobijemo iz tih izvora.

ZAŠTO I KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE INFORMACIJE

Vaše osobne podatke obrađujemo legalno za sljedeće svrhe:

 • Pružanje usluga i proizvoda koje tražite
 • Upravljanje ugovornim odnosom koji imamo s vama
 • Upravljanje komunikacijom i razmjenom informacija s korisnicima naših Web stranica
 • Upravljanje našim odnosima s klijentima, odgovorima na vaše zahtjeve ili redovito slanje vijesti i informacije o našim proizvodima, našim robnim markama ili našim inicijativama koje mogu izazvati vaš interes
 • Sve druge specifične svrhe koje opisujemo prilikom prikupljanja informacija

Vaše podatke ćemo tretirati samo u svrhu informacije koja vam je dana tijekom prikupljanja vaših podataka i uz vaš izričiti pristanak za svaku određenu svrhu. 

Vaše osobne podatke možemo koristiti i obrađivati ​​prvenstveno:

 • Gdje ste dali besplatnu i izričitu suglasnost i za određene, utvrđene i legitimne svrhe

Možete povući svoj pristanak u svakom trenutku korištenja vaših podataka. Kada postoje poslovni interesi subjekta, pod uvjetom da njihovi interesi ili njihova prava i temeljne slobode nisu najvažniji, uzimajući u obzir njihova razumna očekivanja, temeljena na njihovom odnosu s nama.

Na primjer, za sljedeće svrhe:

 • Ocijena i poboljšanje naše uslugu klijentima kroz snimanje bilo kojeg poziva s našim kontaktnim centrima
 • Otkrivanje, sprječavanje i ublažavanje lažnih aktivnosti ili drugih nezakonitih aktivnosti
 • Sigurnost mreže i informacija, tako da možemo poduzeti mjere za zaštitu vaših podataka od gubitka ili oštećenja, krađe ili neovlaštenog pristupa
 • Upravljanje sigurnošću objekata i kontrola fizičkog pristupa

Kada je potrebno ispuniti zakonsku obvezu, a posebno:

 • Kod pomoći javnom tijelu ili tijelu za kaznenu istragu
 • Kada nas kontaktirate pod određenim pravnim okolnostima
 • Da biste provjerili točnost informacija koje imamo o vama

Kada je to potrebno za RAZVOJ ili IZVRŠENJE UGOVORA koje imamo s vama, ili zato što ste od nas zatražili poduzimanje određenih mjera prije sklapanja ugovora. To će uključivati ​​informacije koje koristimo kako bismo Vam omogućili korištenje naše Web stranice i usluga koje pružamo putem nje.

Automatizirane odluke ni u kojem slučaju neće se donositi na temelju vaših podataka.

TKO MOŽE PRIMITI ILI IMATI PRISTUP OSOBNIM PODACIMA

 • Grupe tvrtki

Vaše podatke možemo prenijeti s drugim tvrtkama unutar grupe Saint-Gobain, kojoj pripada Saint-Gobain Weber Hrvatska, za interne administrativne svrhe ili u vezi s proizvodima i / ili uslugama koje nadopunjuju asortiman proizvoda i / ili usluga koje ste zatražili.

Također možemo prenijeti vaše osobne podatke kada preusmjerimo vaš zahtjev na naše kontakte unutar Grupe koji mogu upravljati vašim zahtjevom (na primjer, riješiti problem o kojem ste nas obavijestili).

Naši dobavljači i pružatelji usluga

Možemo otkriti vaše podatke našim vanjskim pružateljima usluga, agentima, podizvođačima i drugim organizacijama isključivo u svrhu pružanja usluga vama ili izravno u naše ime koje ste zatražili od nas. Te treće strane mogu uključivati ​​pružatelje usluga u oblaku (kao što su administracija hostinga i e-pošte) ili agencije za oglašavanje, administrativne usluge, procesore za plaćanje kreditnim / debitnim karticama, ankete o zadovoljstvu korisnika ili druge treće strane koje pružaju usluge i usluge nama.

Kada koristimo davatelje usluga trećih strana, prenose se samo osobni podaci koji su im potrebni kako bi pružili svoje usluge, a mi uvijek imamo na snazi ​​ugovor koji od pružatelja usluga zahtijeva da čuva vaše podatke na siguran i povjerljiv način, a ne na bilo koji drugi način onom navedenom u našim posebnim uputama.

Treće strane koje pružaju proizvode i usluge preko nas

Blisko surađujemo s nekoliko trećih strana kako bismo vam ponudili niz proizvoda i usluga koji su komplementarni s onima koje nudimo. Posebno možemo ponuditi financije ili proizvode osiguranja u odnosu na vlastite proizvode i usluge.

Kada putem nas zatražite informacije o jednom ili više tih proizvoda ili usluga, odgovarajuća treća strana može koristiti vaše podatke kako bi vam pružila informacije i ispunila vaše obveze koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s njima.

Ovi davatelji usluga trećih strana mogu dijeliti vaše podatke s nama i mi ćemo ih koristiti u skladu s ovim Pravilnikom. U nekim slučajevima, oni će djelovati kao kontrolori vaših podataka i stoga vam preporučujemo da pročitate vlastita pravila o privatnosti.

GDJE ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Vaši podaci pohranjeni su u našim bazama podataka ili u bazama podataka naših pružatelja usluga. Zahvaljujući uglavnom međunarodnoj dimenziji Saint-Gobain Grupe i optimiziranju kvalitete usluga, informacije koje pruža mogu se prenijeti u zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA).

U tom slučaju poduzimat ćemo korake kako bismo osigurali poduzimanje odgovarajućih mjera sigurnosti i povjerljivosti s ciljem osiguravanja da vaša prava privatnosti i dalje budu zaštićena kako je opisano u ovoj politici. Ovi koraci uključuju nametanje ugovornih obveza primatelju vaših osobnih podataka ili osiguravanje da su primatelji pretplaćeni na "međunarodne okvire" kako bi se osigurala odgovarajuća zaštita.

KOLIKO DUGO ZADRŽAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Vaše osobne podatke čuvamo u vremenskom razdoblju potrebnom za postizanje svrhe za koju koristimo te informacije i naše zakonske obveze.

Kada se usluga ili ugovorni odnos koji je potaknuo korištenje završi - ili opozove vaš pristanak - nastavit ćemo uništavati vaše podatke; osim za moguće zakonske obveze tvrtke Saint-Gobain Weber Hrvatska.

Ne čuvamo osobne podatke u prepoznatljivom obliku duže nego što je potrebno.

VAŠA PRAVA

U skladu s važećim zakonom i određenim izuzećima, ograničenjima ili okolnostima, možete imati pravo na:

 • Pristup svojim osobnim podacima 
 • Ispravak, izmijenu i ažuriranje vaših osobnih podataka
 • Brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade
 • Povlačenje pristanka
 • Suprotstavljanje našem korištenju vaših osobnih podataka za automatizirane odluke o vama
 • Prijenos vaših osobnih podataka u strukturiranu datoteku podataka

Odgovor ćete dobiti u razumnom roku, u skladu s važećim propisima i unutar najviše jednog mjeseca.

SIGURNOST I POVJERLJIVOST

Naš je cilj uvijek održavati vaše podatke što je moguće sigurnijim. Nakon što primimo vaše osobne podatke, provodimo razumne i odgovarajuće mjere i kontrole kako bismo izbjegli što je moguće više uništenje, gubitak, izmjenu ili slučajno i nezakonito neovlašteno pristupanje.

PROMJENE OVE POLITIKE

Možemo povremeno revidirati ovo pravilo, a sve izmjene bit će obaviještene slanjem ažurirane verzije na ovoj stranici i bilježenjem datuma najnovije revizije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Iznesite bilo kakve pisane upite u vezi s ovim Pravilnikom ili o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke našem dopisniku za privatnost i / ili Delegatu za zaštitu podataka pomoću naših podataka za kontakt u nastavku.

KORESPONDENT PRIVATNOSTI:

Saint Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o.
10360 Sesvete, Industrijska 18/1
tel: +385 (0)1 3010 202
gdpr.hr@saint-gobain.com