webertec CRM protupotresni sustavi

 

Protupotresni sustavi za ojačanje zidanih objekata debljine 30 do 50 mm koji poboljšavaju mehaničke parametre ziđa stvaranjem homogenog i raširenog ojačavajućeg sloja. Posjeduju CVT certifikate, te pružaju učinkovito unaprijeđenje protupotresnih svojstava objekata.

 

Saznajte više
Smanji

Priprema i korištenje

 • Rukovati pažljivo i nositi osobnu zaštitnu opremu
 • Proizvod za profesionalnu uporabu
 • Ako niste sigurni u nešto, molimo vas, obratite se našem tehničkom odjelu
 • PRIMJENA
 • Uklonite postojeću žbuku (ako postoji) i očistite površinu zida. Na starim zidovima bitno je izvesti pranje vodom visokim tlakom ili pjeskarenje do potpunog uklanjanja svih tragova nečistoće, slabih ili nenosivih dijelova, bilo kakvih tragova isoljavanja i bilo koje tvari koja bi mogla utjecati na prianjanje novog sloja žbuke.
 • Sve pukotine ili šupljine na zidanim podlogama moraju se sanirati odgovarajućom tehnikom (na primjer: metodom uklanjanja i ponovne izgradnje, injektiranjem, umetanjem spiralnih šipki itd.). Prije nanošenja sustava ojačanja, podloge moraju biti stabilne, otporne i čiste; U slučaju kaotičnog zidanja preporučuje se pripremna intervencija injektiranja vezivnog morta webertec iniezione15.
 •  

 • APLIKACIJA
 • Postavljanje s obje strane zida "suhom"tehnikom

 • Označite položaj rupa na jednoj strani zida (min. 4 kom / m2 i u svakom slučaju u skladu s uputama projektanta) te počnite bušenje vodoravnih prolaznih rupa ø 8-10 mm. S druge strane, na već napravljenim rupama, izradite vodoravne rupe ø 22 mm za dubinu koja osigurava minimalnu duljinu preklapanja konektora od 10 cm.
 • Temeljito očistite rupe ispuhivanjem, uklanjanjem prašine i pranjem vodom;
 • S obje strane zida postavite i rasprostrite webertec mrežu AR75 vodeći računa da je potpuno ravna i nastavite s privremenim učvršćivanjem pomoću čavala koji će se postaviti u gornji dio zida. Preklopite rubove mreže za najmanje 15 cm.
 • Na onoj strani na kojoj su napravljene rupe ø 8-10 mm, umetnite konektor webertec connettoreVR duže strane duljine jednake debljini zida. Konektor mora biti prilagođen dubini zida. Kratka strana konektora "L" mora biti paralelna s ravninom zida i udaljena najmanje 15 mm od nje.
 • Nastavite s postavljanjem četvrtastih mrežica na svakom konektoru (od mreže koja se koristi za intervenciju) dimenzija oko 10x10 cm, a zatim mrežu povežite s konektorima (na primjer pomoću pocinčane željezne žice ili plastičnih stezaljki) odmaknuto od podloge. Preporučljivo je preklapati rubove mreže najmanje 15 cm.
 • Na drugoj strani zida injektirajte kemijsko sidro webertec ancorante V, vodeći računa da prije ubrizgavanja provjerite homogenost boje smjese injektora. Krenite s ubrizgavanjem s kraja rupe, sve dok smola ne izađe na površinu. postavite konektor webertec connettoreVR prikladne duljine kako biste osigurali minimalno preklapanje konektora unutar rupe od 10 cm, vodeći računa da ga okrećete u njegovoj osi tijekom umetanja kako biste osigurali njegovu potpunu impregnaciju u injektirno sredstvo. Provjerite je li udaljenost između kratke strane konektora (paralelne sa zidom) i površine zida najmanje 15 mm. Postavite na svakom konektoru posebne četvrtaste rupčiće izrezane od mreže koja se koristi za intervenciju (dimenzija oko 10x10 cm), a zatim mrežu vežite za konektore (pomoću pocinčane željezne žice ili plastičnih stezaljki).
 • Nakon suhe aplikacije sustava koji se sastoji od mreže i konektora i nakon vlaženja podloge do zasićenja, možete nastaviti s aplikacijom proizvoda webertec BTcalceG u minimalnoj debljini oko 30 mm s obje strane. Na kraju zahvata, mreža mora biti potpuno integrirana u ukupnu debljinu žbuke čija ukupna debljina mora biti između najmanje 30 mm i najviše 50 mm.
 • U skladu sa svim raskrižjima zida, mora se osigurati umetanje zaštitnog kutnog profila za unutarnje i vanjske kuteve webertec paraspigolo. Mreže uz kutni element moraju se prekrivati samim elementom za najmanje 15 cm kako bi se osigurao kontinuitet sustava ojačanja. Konektori "L" tipa webertec connettoreVR smješteni u blizini raskrižja zida moraju spajati mrežu webertec rete AR75 i kutni element webertec paraspigolo.

  Ako je ojačanje naneseno samo na jednu stranu zida, priključci moraju imati duljinu jednaku 2/3 debljine zida i u svakom slučaju ne manje od 15 cm, ako u projektu nije drugačije određeno. Otvori za umetanje konektora moraju imati promjer oko 16 mm.


  Postavljanje na obje strane zidanja standardnom tehnikom

 • Prema uputama izvedbenog rješenja na jednoj strani zida (min. 4 kom / m2 i u svakom slučaju u skladu s uputama izvedbenog rješenja) izradite vodoravne prolazne rupe ø 8-10 mm. S druge strane, na već napravljenim otvorima, napravite vodoravne rupe ø 22 mm za dubinu koja osigurava minimalnu duljinu preklapanja između konektora od 10 cm.
 • Temeljito očistite rupe ispuhivanjem, otprašivanjem i pranjem vodom, a zatim nastavite s umetanjem označavajućih cjevčica kako biste zaštitili same rupe (s obje strane zida).
 • Na strani zida na kojoj su napravljene rupe ø 8-10 mm, navlažite podlogu do zasićenja i aplicirajte prvi sloj žbuke webertec BTcalceG u minimalnoj debljini od oko 15 mm.
 • Na još svježi proizvod postavite i rasporedite mrežu za ojačanje webertec rete AR75, pazeći da je potpuno ravna, zategnuta i impregnirana, izbjegavajući stvaranje praznina. Preklopite rubove mreže za najmanje 15 cm.
 • Suho umetnite konektor webertec connettoreVR kojemu je duži dio približno jednake debljini zida sve dok kratka strana konektora ne dođe u kontakt s još uvijek „svježom“ površinom prvog sloja žbuke. Konektor na kraju morate prilagoditi dubini zida. Na svakom konektoru postavite kvadratne maramice napravljene od mreže kakva se koristi za intervenciju (dimenzija oko 10x10 cm).
 • Na prvom, još uvijek mokrom sloju žbuke, nanesite drugi sloj proizvoda webertec BTcalceG u minimalnoj debljini od 15 mm. Na kraju intervencije mreža mora biti u potpunosti ugrađena u žbuku ukupne debljine između najmanje 30 mm i najviše 50 mm.
 • S druge strane zida (strana s otvorima ø 22 mm) namočite podlogu do zasićenja i nastavite s nanošenjem prvog sloja žbuke webertec BTcalceG za minimalnu debljinu od oko 15 mm i nastavite s pozicioniranjem mreže webertec AR75 pazeći da je potpuno ravna, zategnuta i impregnirana, izbjegavajući stvaranje praznina. Preklopite rubove mreže za najmanje 15 cm.
 • Uklonite označavajuće cjevčice i ubrizgajte u rupe kemijsko sidro webertec ancoranteV, vodeći računa da je boja smjese kemijskog sidra homogena. Krenite s injekcijom od dna rupe, sve dok smola ne izađe na površinu. Upotrijebite konektor odgovarajuće duljine kako biste osigurali minimalno preklapanje konektora od 10 cm.
 • Umetnite drugi konektor u rupu, okrećući ga oko njegove osi kako biste osigurali da je potpuno impregniran sa smolom kemijskog sidra. Kratka strana "L" konektora mora doći u kontakt s još uvijek "svježom" površinom prvog sloja žbuke.
 • Postavite kvadratne maramice dobivene od mreže kakvu koristite za intervenciju na svakom konektoru (dimenzija približno 10x10 cm).
 • Na prvom, još mokrom, sloju žbuke završiti postupak nanošenjem drugog sloja webertec BTcalceG proizvoda minimalne debljine 15 mm. Na kraju intervencije, mreža mora biti potpuno ugrađena žbuku ukupne debljine između najmanje 30 mm i najviše 50 mm.
 • U skladu sa svim raskrižjima zida, mora se osigurati umetanje zaštitnog kutnog elementa ruba webertec paraspigolo. Mreže uz kutni element moraju se prekrivati samim elementom najmanje 15 cm kako bi se osigurao kontinuitet sustava ojačanja. Konektori "L" tipa webertec connettoreVR smješteni u blizini raskrižja zida moraju spajati webertec mrežu AR75 i kutni element webertec paraspigolo.
  Ako je ojačanje naneseno samo na jednu stranu zida, priključci moraju imati duljinu jednaku 2/3 debljine zida i u svakom slučaju ne manje od 15 cm, ako u projektu nije drugačije određeno. Otvori za umetanje konektora moraju imati promjer oko 16 mm.

 

Karakteristike i prednosti

 • Pridonosi poboljšanju mehaničkih parametara ziđa stvaranjem homogenog i raširenog ojačavajućeg sloja
 • Veća učinkovitost kod ziđa s više površina zbog prisutnosti transverzalnih konektora
 • Kompatibilnost s povijesnim ziđem zahvaljujući uporabi hidrauličnih fuga na bazi vapna s malim modulom elastičnosti
 • Izvrsna termo-higrometrijska kompatibilnost sa ziđem
 • Jednostavna primjena

 

Ograničenja upotrebe

 • Ne radite na izravnoj sunčevoj svjetlosti, pri jakom vjetru i kiši
 • Ne nanositi na niskim temperaturama
 • Uvjeti za produljeno sušenje su posebno niske temperature i visoka vlažnost

 

webertec BTcalceG

Webertec BTcalceF je strukturni mort, na osnovi prirodnog hidrauličnog vapna grublje granulacije za konsolidaciju zidanih objekata. Koristi u protupotresnim CRM sustavima Weber.  Idealan je za intervencije na poboljšanju protupotresnih svojstava i seizmičke prilagodbe. Komponenta CRM sustava webertec CRM/75 s CVT certifikatom.

webertec reteAR75 Ljepilo za lijepljenje EPS-a, mineralne staklene i kamene vune te izradu armirnog sloja kod termo fasada. Weber se pobrinuo izraditi ljepilo koje će održavati čvrstoću vašeg zida u godinama koje slijede. Upotrijebite naše ljepilo bez dodatnih briga, samo se zavalite i mirno uživate u vašoj novoj termo fasadi.
weber.therm family Ljepilo za lijepljenje EPS-a, mineralne staklene i kamene vune te izradu armirnog sloja kod termo fasada. Weber se pobrinuo izraditi ljepilo koje će održavati čvrstoću vašeg zida u godinama koje slijede. Upotrijebite naše ljepilo bez dodatnih briga, samo se zavalite i mirno uživate u vašoj novoj termo fasadi.
weber TopDry Najnapredniji završni sloj za termo fasade na tržištu. Trajnog fizikalnog djelovanja, s hidrofilnim efektom, koji najbolje sprječava razvoj algi i plijesni. Ekološki proizvod bez biocida. Velika prednost Weber topDry je široka primjena pa se može koristiti za staklenu i kamenu vunu te EPS
weber.prim 813 Weber.prim 813 će pripremiti vaše površine za daljnju obradu i osigurati bolje prianjanje materijala koje planirate nanijeti
webertec connettoreVR

Konektor za CRM protupotresni sustav webertec connettoreVR je pogodan za strukturnu vezu ojačavajućih žbuka sa zidanim konstrukcijama. Površinski je obrađen kvarcnim pijeskom radi poboljšanja prianjanja i izvrsnih je mehaničkih karakteristika.

webertec BTcalceG Webertec BTcalceF je strukturni mort, na osnovi prirodnog hidrauličnog vapna grublje granulacije za konsolidaciju zidanih objekata. Koristi u protupotresnim CRM sustavima Weber.  Idealan je za intervencije na poboljšanju protupotresnih svojstava i seizmičke prilagodbe. Komponenta CRM sustava webertec CRM/75 s CVT certifikatom.

 

Dokumenti

Odaberi sve
Informacije o sustavu
Tehnički listovi
6 datasheets related with the system
6 datasheets related with the system
webertec BTcalceG
Tehnički list webertec CRM 75
webertec ancoranteV
webertec connettoreVR
webertec paraspigolo
webertec reteAR75
Izjave o svojstvima
Brošure