Postavljanje termoizolacijskog filca

Postavljanje termoizolacijskog filca

Zašto je toliko važno da je potkrovlje adekvatno izolirano? Odgovor je taj, jer toplina izlazi, potkrovlje bez izolacije omogućit će da toplina iz životnog prostora ispod njega pobjegne - uzrokujući da troškovi grijanja prođu i "kroz krov". Ne može se zaobići: Ako je vaša kuća u hladnoj klimi, grijanje zimi je skupo. Cijene energenata rastu iz godine u godinu te bi iz tog razloga bilo dobro kvalitetno izolirati tavan kako bi se smanjio učinak povećanja potrošnje. Jednostavan za rad – velikoga učinka: termoizolacijskim filcom položenim na zadnju deku postižete najveću toplinsku izolaciju za malo novca. Termoizolacijski filc se polaže u dva sloja i osigurava izolaciju bez reški. No, po podu u potkrovlju izoliranom samo termoizolacijskim filcom ne može se hodati.

Izvedba korak po korak:
Parna brana štiti konstrukciju

Pod prije postavljanja termoizolacijskog filca pokrijte parnom branom s preklopima od 15 cm te sučelja zalijepite dvostruko ljepljivom trakom ili ljepljivom trakom VARIO-KB 1. Na rubu propustite parnu branu uvis te je pomoću brtvila VARIO i letve zatisnite da ne propušta zrak. Parna brana štiti konstrukciju od štetne kondenzacije.

Razvlačenje termoizolacijskog filca

Razvucite termoizolcijski fic. Drugi izolacijski sloj položite tako da sučelja budu zamaknuta. Za izvedbu bez toplinskih mostova izolaciju položite i oko zidne klupice.