Plivajući pod s toplinsko-zvučnom izolacijom

Plutajući podovi mogu se jednostavnije, brže i jeftinije montirati nego fiksni podovi, a mogu ih se i lakše ukloniti, na primjer, ako je potreban pristup samoj podnoj konstrukciji ili podnoj šupljini ili stropu.Mogu biti manje dubine od ostalih vrsta podova i uzrokovati manje štete na podlozi ispod.

Saznajte više
Smanji

Opis sustavi

Obično mogu prilagoditi neki pomak između poda i podloge, na primjer gdje se vlaga u prostoriji mijenja. Za to je potrebno ostaviti prostor oko oboda poda, između njega i zida ili stropa. Ove praznine mogu se popuniti fleksibilnim punilom ili se sakriti ispod rubne obloge ili stropa.

Rješenje plivajućeg poda podrazumijeva umetanje elastičnog elementa između poda i međukatne konstrukcije. Time se vibracije nastale uslijed udaraca, hodanja i pada predmeta drastično prigušuju. Rubna traka i izolacijska ploča mineralne staklene vune Isover Climabac ili mineralne kamene vune Isover T-P osiguravaju besprijekornu zvučnu izolaciju i sprječavaju širenje zvukova koji nastaju od udaraca, kao i zvukova koji se šire zrakom. Karakteristike mineralne staklene vune 4+ osiguravaju visoku razinu toplinske izolacije i doprinose kvaliteti unutarnjeg zraka zbog sadržaja prirodnog patentiranog veziva iz obnovljivih materijala, koje udovoljava najstrožim zakonskim europskim propisima o emisijama formaldehida i VOC (hlapljivih organskih spojeva) u unutarnjim prostorima.

Prednosti

  • isoka razina zvučne izolacije, Rw = 60 dB, Lnw = 50 dB

  • Vrijednost toplinske izolacije U = 0,8 (W/m²K)

Komponente

Dokumenti

Odaberi sve
Informacije o sustavu
Informacije o proizvodu: ClimaBac
Informacije o proizvodu: Isover T-P
Tehnički list sustava
Izjave o svojstvima
Tehnički listovi
2 datasheets related with the system
2 datasheets related with the system
Tehnički listovi
Tehnički listovi